Hopewood Thorin

ruunivoikonkimo connemaranponi, ori, 147 cm
VRL:n rekisterikannassa tunnuksella
syntynyt 15.04.2018 (0-vuotias, ikääntyy satunnaisesti)

kilpailee lajeissa kouluratsastus
osaamistaso ko Helppo A re 110 cm
kasvattaja Hopewood
omistaja Tidaholms Gård     VRL-08691

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Luonne & ratsastettavuus

Hopewood Thorin on uusimpia lisäyksiä Tidaholms Gårdin kitukasvuiseen connemaralaumaan. Olihan jo aikakin saada talliin vähän tuoretta oriverta tuontiponiori Crownhills Leoninen rinnalle. Tilausvarsana meille hankittu Roni on ihmisystävällinen ja pirteä, mutta löytyy siitä kohtalainen määrä myös oriviettiä. Eloisan oriin menojalka vipattaa välillä vähän siihen malliin että pientä sähellystäkin saattaa arkeen mahtua, mutta parhaimmillaan energia näkyy kunnianhimona ja mahtipontisuutena kilparadoilla.

Roni yksinkertaisesti nauttii ihmisten seurasta. Se ei siis paheksu kaksijalkaista seuraa eikä pahastu, vaikka karsinassa olisi useampi käsipari touhuamassa. Se onkin maasta käsiteltäessä lähes naurettavan vaivaton ja seurallinen. Se ei hankaa vastaan mitään toimenpidettä. Vaikka Roni ei tykkää kaikista toimenpiteistä, kuten kavioiden puhdistuksesta, tyytyy se silloinkin vain viuhtomaan häntäänsä ja luimimaan omassa rauhassa. Se ei siis silloinkaan hankaloita ihmisen työtä tai käyttäydy uhmakkaasti hoitajaa kohtaan. Varustaminen on tämän oriin kanssa helppoa ja nopeaa puuhaa. Toisinaan pinteleitä laitettaessa se saattaa nostella jalkojaan ja tepastella, mutta puolikkaalla huomautuksella se malttaa taas seistä vähän nätimmin paikallaan.

Ihmisrakas Roni onkin sitten vähän änkyrä muiden ponien seurassa. Sillä on täysi nollatoleranssi muiden pomottelulle ja valtapyrkimyksille. Ronia ei siis tarhata kovin vallanhakuisten tai provosoivien oriiden kanssa. Hyvin usein se tarhaakin yksin ja on ainakin tähän mennessä näyttänyt jopa tykkäävän omasta rauhasta ulkoilun lomassa. Roni ylipäänsä viihtyy ulkona ja viihdyttää usein itseään kiitämällä ja loikkimalla tarhan päästä toiseen. Taluttaessa se on menevä ja saattaa välillä hoppuilla tarhaan vietäessä. Sille laitetaan usein ketjua suuhun ihan vain varotoimena ja jotta hoitaja pysyy ponin rinnalla vähän pienemmällä vaivalla.

Roni on menevä ja energinen ratsu, mutta myös yllättävän tarkka siitä miten sitä ratsastetaan. Vaikka se on yleisesti ottaen yhteistyökykyinen, se ei kovin montaa kertaa katso läpi sormien, jos sen selässä toistetaan epämiellyttäviä ja isohkoja virheitä. Silloin Roni joko ottaa takajalat alleen tai pistää jarrut kiinni eikä liiku askeltakaan eteenpäin. Silloin kun ratsastajan ja ponin välinen yhteistyö toimii, työskentelee Roni mielellään ja ahkerasti. Se ei koskaan lintsaa tai luista, vaan enemmänkin nauttii vauhdikkaista ja vaativista harjoituksista. Oivaltavan ja ratkaisukykyisen oriin keskittymiskyky onkin silloin vertaansa vailla, eikä se puudu useiden toistojenkaan yhteydessä. Vaikka ori on tarkka avuista, ei se ole liioin herkkä. Toisaalta ei sitä kyllä kovasuiseksikaan voi sanoa. Ronin ratsastaminen ei kuitenkaan ole mitään rakettitiedettä. Ensisijaisella pohkeen tuella ja pehmeällä kädellä pääsee jo kovin pitkälle.

Roni on koulupainotteiseksi poniksi hieno myös esteillä, joita se hyppääkin mielellään ja korkealtakin. Ronilla on hyvä hyppytyyli ja innostuessaan se hyppää pienet kavaletitkin aikamoisella ponnulla. Toki esteilläkin se on tarkka ratsastajan virheistä ja rankaisee helposti äkkipysähdyksillä, kiitolaukkakiihdytyksillä ja kielloilla.

Sukututkimus

suvun pituus: I polvi

i. Thornton Gold
conn, rnvkk, 146 cm
Ch, KTK-III
ii. Archill's Royal Gold
conn, vkk, 147 cm
iii. Bronze of Templemore
iie.Cara Caoilhfionn
ie. Brighton's Fiona
conn, rnvkk, 147 cm
iei. Cosheen Rebel
iee. Finola of Rosestone
e. Tullamore Delight
conn, rnkm, 143 cm
KTK-III
ei. Barna Laddie
conn, prn, 148 cm
eii. Bearna Bhaoil
eie. Caryhill Sparrow
ee. Ashcroft Irish Delight
conn, rnvkkkm, 142 cm
eei. Kilcross Laochra
eee. Brookbank Abbey

Jälkeläistiedot

hopewood thorin siirtyy jalostuskäyttöön täytettyään kolme vuotta.

Kuvagalleria

           

Kilpailumenestys

Päiväkirja & valmennushistoria