Tervetuloa paikkaan, jota et löydä kartalta

Tidaholms Gård on hetkittäisellä tauolla ylläpitäjän kiireiden vuoksi.

Elettiin kalenterivuotta 2012, kun konkurssipesä myi Rautatammelana tunnetun tilan rakennuksineen nuorelle hevosalan yrittäjälle. Vuosien saatossa alkukantaisesta kotitallista on muotoutunut rotuponien ja poniristeytysten jalostustyöhön perehtynyt hevosalan palveluyritys, joka kantaa nimeä Tidaholms Gård. Historiaan on mahtunut hiljaisia vuosia, mutta tänä päivänä tallin missiona on vakiinnuttaa jalansijansa ponikasvattajana ja samalla edistää valikoitujen rotujen asemaa virtuaalikentällä.

Ensisijaisesti Tidaholms Gårdin toiminta perustuu suomalaisen ratsuponin kasvatukseen. Sisukas kotimainen ratsuponi on jossain määrin jäänyt suositumpien jalostusohjelmien, kuten brittiläisen ja saksalaisen ratsuponin jalkoihin. Kasvattamon tavoitteena on tämän vuoksi kehittää ja nostaa suomalaista ratsuponikantaa virtuaalimaailmassa. Vuosien saatossa toissijaisiksi kasvatusroduiksi ovat vakiintuneet newforestinponit, connemaranponit ja kevyimmät welsh-sektiot. Kuluvana vuonna rotukatalogia on monipuolistettu entisestään, kun mukaan ovat tulleet brittiläiset ratsuponit ja shetlanninponit. Edellä mainittuja sivukasvatusrotuja jalostetaan kunkin rodun alkuperää ja perinteitä kunnioittaen.

Vaikka Tidaholms Gårdin ponikatalogi on vinoutunut kanta- ja lyhytsukuisiin kouluratsastuksessa kilpaileviin poneihin, on tallin pääasiallisena pyrkimyksenä tarjota korkeatasoisia urheiluponeja, jotka soveltuvat kaikkiin käyttötarkoituksiin. Tallin kasvatusohjelmassa syntyvät varsat suunnitellaan huolella, mutta myydään varsin kevyiden reunaehtojen varassa. Kasvatustoiminnan lisäksi yritys toimii myös kilpailun- ja tapahtumanjärjestäjänä ja tarjoaa muita yksilöityjä hevosalan palveluita, joista voi lukea tarkemmin palvelut-välilehdeltä.

Alma (VRL-08691)

Päivitetty viimeksi joulukuussa 2018
Tutustu kumppanuustalliimme: Stud Irisdale

© Tidaholms Gård 2012–2018        Virtuaalitalli     A SIM-game stable